I-WE-WEB

Ce este un site web responsiv?

De ce este important designul web receptiv pentru designerii de web și proprietarii de afaceri

Cu designul site-ului receptiv, site-ul dvs. (și paginile sale) se pot adapta și oferi utilizatorilor cea mai bună experiență, indiferent dacă sunt pe desktop, laptop, tabletă sau smartphone. Pentru ca acest lucru să se întâmple, totuși, site-ul dvs. web are nevoie de un design receptiv.

Continuați să citiți pentru a afla, plus vedeți exemple din viața reală de design web receptiv! Dacă doriți să fiți la curent cu designul web receptiv, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru exclusiv, Revenue Weekly, pentru a primi sfaturi de design web și marketing pentru afacerea dvs.

PROMOVAT

Deschizi un magazin online?

Ce este un site web responsiv?

Citiți mai jos câteva idei despre importanta designului web receptiv pentru designerii de web și proprietarii de afaceri.

1. Ce este designul web receptiv?

Designul web receptiv, numit și design RWD, descrie o abordare modernă de design web care permite site-urilor web și paginilor să redea (sau să afișeze) pe toate dispozitivele și dimensiunile ecranului, adaptându-se automat la ecran, fie că este vorba de un desktop, laptop, tabletă sau smartphone .

2. Cum funcționează designul web receptiv?

Designul web receptiv funcționează prin Foi de stil în cascadă (CSS), utilizând diverse setări pentru a difuza proprietăți de stil diferite în funcție de dimensiunea ecranului, orientare, rezoluție, capacitatea de culoare și alte caracteristici ale dispozitivului utilizatorului. Câteva exemple de proprietăți CSS legate de designul web receptiv includ interogarea și interogările media.

3. Site-ul meu este receptiv?

  • Puteți vedea rapid dacă un site web răspunde sau nu în browserul dvs. web.
  • Deschideți Google Chrome
  • Accesați site-ul dvs. web
  • Apăsați Ctrl + Shift + I pentru a deschide Chrome DevTools
  • Apăsați Ctrl + Shift + M pentru a comuta bara de instrumente a dispozitivului
  • Vedeți pagina dvs. din perspectivă de pe mobil, tabletă sau desktop

De asemenea, puteți utiliza un instrument gratuit, cum ar fi Testul Google Mobile-Friendly, pentru a vedea dacă paginile de pe site-ul dvs. web sunt compatibile cu dispozitivele mobile. În timp ce puteți obține compatibilitatea mobilă cu alte abordări de design, cum ar fi designul adaptiv, designul web receptiv este cel mai frecvent datorită avantajelor sale.

4. De ce este important designul web receptiv?

Designul web receptiv scutește designerii de web, designerii de interfețe cu utilizatorii și dezvoltatorii de web de a lucra zi și noapte, creând site-uri web pentru fiecare dispozitiv diferit existent. De asemenea, facilitează viața proprietarilor de afaceri, a agenților de marketing și a agenților de publicitate.

 

Iată câteva avantaje:

 

Un site pentru fiecare dispozitiv: indiferent dacă este vizualizat pe un iMac de 27 inch cu conexiune wireless sau de pe ecranul telefonului dvs. Android, site-ul web va fi configurat pentru plăcerea optimă de vizualizare a utilizatorului.

Design optim pentru dispozitiv: cu abordarea de design web receptiv, toate imaginile, fonturile și alte elemente HTML vor fi scalate corespunzător, maximizând orice dimensiune de ecran are utilizatorul.

Nu este nevoie de redirecționări: alte opțiuni pentru proiectarea pentru mai multe dispozitive necesită utilizarea redirecționărilor pentru a trimite utilizatorul la versiunea corespunzătoare a unei pagini web. Fără a fi nevoie de redirecționări, utilizatorul poate accesa conținutul pe care dorește să îl privească, cât mai repede posibil.

Designul web receptiv este, de asemenea, eficient din punct de vedere al prețului. De asemenea, vă este mai ușor de gestionat, deoarece este un site față de două. Nu trebuie să faceți modificări de două ori. În schimb, puteți lucra și actualiza un singur site web.

Doriți să aflați mai multe despre designul web? Descoperiți mai jos alte resurse utile.

Tags

CREARE SITE WEB, TENDINTE WEB, E-COMMERCE

Share this post:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

ARTICOLUL URMĂTOR

Ce este un site web?

Elena Midna
Elena Midna@ i-we-web
Read More
Dacă te vei întreba vreodată de ce ți-ai răbdat locul de muncă sau cum nu ți-ai urmărit niciodată pasiunea, pornirea unei afaceri pe internet și online poate fi cel mai bun lucru pe care ți-l poți putea face astăzi.
GEEKS

Trimiteți-ne aici câteva idei despre articolul pe care doriți sa-l publicați.

Top Articole

Ce este un site web?

Tendinte design web

PROMOVAT

Deschizi un magazin online?

Ce este un site web responsiv?