I-WE-WEB

Ce este un site web?

Doriti sa incepeti o afacere pe web? O prezentare generală despre site-ul web si a celor mai populare site-uri poate fi găsită mai jos.

O prezență digitală pe web permite conținutul precum texte, imagini și videoclipuri să fie afișat pe internet. Pentru utilizatorii privați, un site web le oferă șansa de a participa activ la afaceri publice. Există, de asemenea, site-uri personale care conțin materiale informative sau sunt utilizate pentru divertisment.

Există multe motive pentru care oamenii de afaceri au nevoie de un site web reprezentativ: să informeze potențialii clienți despre produse și servicii, să reprezinte compania, să permită contactul cu diferite departamente sau să distribuie produse sau servicii online.

PROMOVAT

Deschizi un magazin online?

Ce este un site web?

Un site web este o colecție de materiale conexe care conține text, imagini și poate include, de asemenea, videoclipuri, audio sau alte suporturi media. Un site web poate fi la fel de simplu ca câteva pagini statice sau la fel de complex ca mai multe aplicații web care rulează simultan și orice altceva între ele.

1. Ce este un domeniu si subdomeniu?

Dicționarul definește numele domeniului ca: O serie de șiruri alfanumerice separate prin puncte, cum ar fi www.mediatemple.net, care servește ca adresă pentru o conexiune de rețea de computer și identifică proprietarul adresei. Ultimele trei litere dintr-un nume de domeniu indică ce tip de organizație deține adresa: de exemplu, .com înseamnă comercial, .edu pentru educațional și .org pentru nonprofit. Practic, un domeniu este orice combinație de litere și cifre; de exemplu, mediatemple.net. Acesta este, de asemenea, numit domeniu rădăcină.

Un subdomeniu este un domeniu care face parte dintr-un domeniu rădăcină. De exemplu, mediatemple.net este domeniul rădăcină și kb.mediatemple.net este un subdomeniu.

2. Cand a fost creat primul site web?

Primul site web a fost construit la CERN de Tim Berners-Lee și lansat pe 6 august 1991. Vizitați și răsfoiți primul site web

3. Ce poți face pe un site web?

Pe majoritatea site-urilor web, citiți informațiile conținute pe fiecare pagină web. Dacă există hyperlinkuri interesante, urmați aceste linkuri făcând clic sau atingând pe ele pentru a găsi mai multe informații sau pentru a efectua o sarcină. De asemenea, puteți asculta muzică, viziona videoclipuri, face cumpărături, comunica și multe altele pe multe site-uri web.

4. Cine creează site-uri web pe Internet?

Orice companie, guvern, organizație sau persoană poate crea un site web pe Internet. Astăzi, Internetul este format din miliarde de site-uri web create de miliarde de oameni diferiți. Puteți chiar să creați un site web sau un blog pe Internet. Consultați secțiunea de tipuri de site-uri web de mai jos pentru o listă a tipurilor de categorii de site-uri web.

5. Care este diferența dintre un site web și o pagină web?

Un site web se referă la o locație centrală cu mai multe pagini web sau o serie de pagini web. De exemplu, Computer Hope este considerat un site web, care conține mii de pagini web diferite, inclusiv pagina pe care o citiți acum.

6. Câte site-uri web sunt pe Internet?

Începând cu ianuarie 2018, în funcție de sondajul sau compania de găzduire la care se face referință, există între 1,3 și 1,8 miliarde de site-uri web. Multe dintre aceste site-uri web sunt neutilizate sau nu sunt vizitate de mulți oameni, dar site-urile web încă există și sunt incluse în numărare.

7. Cum se deschide un site web

Pentru a vizualiza un site web este nevoie de un browser (de exemplu, Internet Explorer, Edge, Safari, Firefox sau Chrome). De exemplu, citiți această pagină web folosind un browser. Odată ajuns într-un browser, puteți deschide un site web introducând adresa URL în bara de adrese. De exemplu, tastând „https://www.computerhope.com” se deschide pagina principală Computer Hope. Dacă nu cunoașteți adresa URL a site-ului web pe care doriți să îl vizitați, puteți utiliza un motor de căutare pentru a găsi site-ul web pe Internet.

8. Tipuri de site-uri web

Există astăzi miliarde de site-uri web pe Internet care pot fi împărțite în unul dintre următoarele tipuri de categorii de site-uri web. Rețineți că este posibil ca un site web să se încadreze în mai multe dintre următoarele categorii. De exemplu, un site web poate fi, de asemenea, un forum, webmail, blog sau motor de căutare.

 • Arhivați site-ul web.
 • Blog (weblog).
 • Site web de afaceri și site-ul corporativ.
 • Site comunitar.
 • Site de conținut și site de informații.
 • ,Site pentru intalniri.
 • Site de comerț electronic.
 • Site de jocuri.
 • Site web al guvernului.
 • Ajutor și site-ul Q&A.
 • Site de știri.
 • Site-ul web P2P și site-ul Torrent.
 • Site personal.
 • Site personalitate.
 • Portal
 • Revizuirea site-ului web.
 • Site-ul școlii.
 • Site-ul motorului de căutare.
 • Site de socializare.
 • Site de știri sociale.
 • Site Webcomic.
 • Site-ul Wiki.

 

Site web de arhivă: un site web de arhivă este un site care păstrează o evidență a conținutului unuia sau mai multor alte site-uri web. Arhiva Internet este cel mai bun exemplu de site web de arhivă.

Blog (weblog): un blog este un site web care este adesea creat de o persoană pentru a păstra o listă de intrări care îi interesează. Consultați definiția noastră de blog pentru o descriere completă, serviciile utilizate pentru a crea un blog și pagini conexe. Un site web de microblog este, de asemenea, o altă formă populară de site web de blog care limitează numărul de caractere pe care cineva le poate posta în fiecare intrare de blog. Twitter este un exemplu de site de socializare pentru un microblog.

Site-ul web al companiei și site-ul corporativ: un site web al companiei sau site-ul web al companiei este creat pentru a oferi informații despre cont și acces la clienți, parteneri, clienți și potențiali clienți.

Site web al comunității: un site web al comunității este un site sau o secțiune a unui site web care ajută vizitatorii care vizitează site-ul să utilizeze chat, forumuri sau o altă formă de panouri.

Site web de conținut și site de informații: un site de conținut și un site de informații sunt create cu intenția de a afișa conținut unic care este adesea legat de o anumită categorie. De exemplu, Computer Hope ar putea fi considerat un site de conținut cu conținut legat de computer. Alte categorii ar putea include un site web politic cu conținut legat de politică sau o viziune politică sau un site religios cu informații despre o anumită religie.

Site de întâlniri: un site de întâlniri este un site creat pentru a ajuta la conectarea persoanelor care ar putea fi interesate să întâlnească alte persoane sau să se întâlnească cu alte persoane. Majoritatea site-urilor de întâlniri necesită o taxă mică, necesită o descriere a dvs. și adesea au o serie de întrebări pentru a vă ajuta să găsiți persoane care să se potrivească cel mai bine intereselor dvs.

Site de comerț electronic: Amazon este un site de comerț electronic (comerț electronic) este orice site care a fost creat cu intenția de a vinde bunuri sau servicii online. Amazon este un exemplu de site web de comerț electronic. Un site web de comerț electronic poate fi împărțit și mai departe într-una dintre următoarele subcategorii.

Site-uri web afiliate: un site web afiliat este un site web creat cu intenția de a vinde produse de la terți. De exemplu, Amazon are un program de afiliere pentru ca oricine să se conecteze la site-ul său și să facă un comision la achiziționarea produselor. Un site afiliat nu trebuie confundat cu un site de comerț electronic.

Site de licitație: un site de licitație este un site web care permite altor persoane să-și vândă bunurile sau serviciile. De exemplu, eBay este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de licitații online. Consultați pagina noastră de licitații online pentru informații suplimentare și exemple.

Site web clasificat: un site de anunțuri clasificate este un site care permite oricui să enumere bunuri sau servicii, de obicei gratuit sau la un cost mic. Craigslist este un exemplu de site de anunțuri clasificate.

Site web Crowdfunding: Un site web crowdfunding este creat pentru a sprijini o afacere, o persoană sau o altă cauză prin efectuarea unei plăți unice sau lunare. Un exemplu de site de crowdfunding este Kickstarter.

Site de jocuri de noroc: Un site de jocuri de noroc este orice site web care conține jocuri care pot fi jucate pe site-ul web. Adesea aceste jocuri online sunt create folosind HTML5, Flash sau Java. Site-urile de jocuri de noroc nu trebuie confundate cu un site de conținut pentru jocuri cu conținut relevant pentru jocuri, fără jocuri reale de jucat pe site-ul web.

Site web guvernamental: un site web guvernamental este un site guvernamental de departament, local sau de stat care a fost creat pentru a ajuta la informarea publicului despre afaceri și servicii guvernamentale. De asemenea, poate fi creat un site web al guvernului local pentru a ajuta la promovarea turismului.

Site-ul de ajutor și întrebări și răspunsuri: un site de ajutor și un site de întrebări și răspunsuri este un site unde oricine poate posta întrebări, iar alți utilizatori pot ajuta la răspunsul la aceste întrebări. O listă completă a site-urilor de ajutor unde puteți pune orice întrebare se află pe linkul de mai jos.

Site de știri: Un site de știri este un site dedicat oferirii celor mai recente știri locale sau mondiale. Un site de știri poate fi, de asemenea, dedicat unui anumit subiect. De exemplu, multe site-uri de știri legate de computer sunt dedicate vorbirii despre cele mai recente știri legate de computer și tehnologie.

Site-ul web P2P și site-ul Torrent: Un site web P2P și site-ul Torrent sunt site-uri create pentru a lista torrentele disponibile care pot fi descărcate folosind un program de partajare a fișierelor. Un site web warez este similar cu un site web torrent, cu excepția faptului că stochează și găzduiește muzică, videoclipuri și software pe care oricine îl poate descărca pe computerul său. Când se referă la un site web warez, acesta descrie un site unde materialul protejat prin drepturi de autor este descărcat ilegal.

Site personal: un site personal este un site creat de o persoană care vorbește despre viața lor personală, familie, experiențe de viață și poate conține un CV. Astăzi, mulți oameni creează site-uri web personale ca blog sau utilizează un site de rețele sociale ca loc de stocare a informațiilor despre ei înșiși.

Site web personalitate: un site web personalitate este orice site web care acoperă o persoană, cum ar fi un artist, o celebritate, un muzician, un autor sau orice altă persoană. Aceste tipuri de site-uri web sunt create de cineva afiliat persoanei, cum ar fi un agent de publicitate, o agenție sau un fan al personalității.

Portal: un portal este o idee a unui site web sau serviciu care oferă o gamă largă de servicii, cum ar fi e-mail, jocuri, cotații, căutare, știri și stocuri. Consultați pagina noastră cu termenii portalului pentru informații suplimentare.

Site de recenzie: un site de recenzie este orice site care se concentrează pe recenzii despre un produs sau serviciu. De exemplu, Yelp permite consumatorilor să revizuiască afacerile din zona lor. Alte site-uri de recenzii pot examina alte lucruri, cum ar fi filme sau produse. De asemenea, multe site-uri de comerț electronic au recenzii de la oameni care au achiziționat produsul pe care îl vând.

Site-ul școlii: un site web al școlii este un site creat pentru a reprezenta o școală sau un colegiu local. Site-urile școlare au o imagine de ansamblu a unei școli și oferă elevilor și părinților un loc unde să se conecteze și să revizuiască notele și alte informații legate de școală.

Site-ul motorului de căutare: un site web al motorului de căutare este un site dedicat ajutării oamenilor să găsească informații pe Internet. Google este un exemplu de site de motor de căutare. Consultați definiția motorului nostru de căutare pentru informații suplimentare despre motoarele de căutare și linkurile conexe.

Site de socializare: un site de socializare conectează utilizatorii cu prietenii, familia, vedetele, grupurile și organizațiile. Serviciul este de obicei gratuit, cu condiția ca site-ul web să colecteze și să utilizeze informațiile utilizatorilor. Facebook și Twitter sunt exemple de site-uri de socializare. Consultați definiția rețelelor noastre sociale pentru alte exemple de rețele sociale și informații suplimentare.

Site de știri sociale: un site de știri sociale este un site care își generează conținutul de la membrii săi și, odată postat, toți ceilalți membri pot vota dacă le-a plăcut sau le-a plăcut povestea. Reddit este un exemplu de site de știri sociale care permite tuturor să posteze aproape orice. Este un loc minunat pentru a găsi lucruri care v-ar interesa cel mai mult pe internet.

Site Webcomic: un site web webcomic este un site care postează zilnic, săptămânal sau lunar o bandă desenată.

Site web Wiki: un site web wiki este un site care este creat utilizând software-ul Wiki și este adesea editat și actualizat de mai multe persoane.

Descoperiți mai jos alte articole interesante despre creare site-uri web si cum va puteți lansa o afacere online cu succes.

Tags

CREARE SITE WEB, TENDINTE WEB, E-COMMERCE

Share this post:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

ARTICOLUL URMĂTOR

Ce este un site web?

Elena Midna
Elena Midna@ i-we-web
Read More
Dacă te vei întreba vreodată de ce ți-ai răbdat locul de muncă sau cum nu ți-ai urmărit niciodată pasiunea, pornirea unei afaceri pe internet și online poate fi cel mai bun lucru pe care ți-l poți putea face astăzi.
GEEKS

Trimiteți-ne aici câteva idei despre articolul pe care doriți sa-l publicați.

Top Articole

Ce este un site web?

Tendinte design web

PROMOVAT

Deschizi un magazin online?

Ce este un site web?