I-WE-WEB

Cum alegi un dezvoltator web?

6 sfaturi pentru alegerea unui web designer.

Nu numai că procesul de proiectare și dezvoltare web consumă mult timp, dar site-ul în sine are o importanță uriașă pentru viitorul afacerii dvs. Este o creație funcțională și simbolică. În multe privințe, este o extensie a dvs. și a afacerii dvs. si este o însumare a cine sunteți, ce faceți și cum o faceți.

Un site web este ceva care are scopul de a vă reprezenta pe deplin și cu precizie pe dvs. și pe afacerea dvs. și toate nevoile estetice, funcționale și logistice care vin odată cu aceasta. Așadar, alegerea unui designer web cu care să lucrați în timpul acestui proces este o alegere importantă!

PROMOVAT

Deschizi un magazin online?

Cum alegi un dezvoltator web

Dacă alegeți să lucrați cu un profesionist, iată ce vă recomand la efectuarea selecției:

1. Portofoliu

Munca anterioară este una dintre cele mai bune modalități de a înțelege vizual posibilitățile viitoarei lucrări a designerului.

Cu toate acestea, o avertisment: Deoarece majoritatea pieselor de portofoliu au fost dezvoltate pentru clienți specifici cu nevoi și obiective specifice ale proiectului, rețineți că portofoliul unui proiectant nu este neapărat indicativ pentru propriul stil personal sau preferințe – deseori, proiectanții au sarcina de a interpreta și aduce la stilul și brandingul altcuiva.

Dacă vedeți o temă generală de design în portofoliul lor, puteți presupune destul de sigur că este estetica principală a designerului, iar site-ul dvs. ar putea fi dezvoltat și pe această linie. Dacă vedeți o gamă largă de stiluri și estetică, este probabil pentru că designerul lucrează cu clienți dintr-o serie de medii.

Atunci când evaluați un portofoliu, priviți, de asemenea, dincolo de estetica designului și examinați profesionalismul general al fiecărui site. Câteva lucruri de luat în considerare:

Site-ul curge bine și „are sens” pentru vizitator?

Arată grozav atât pe desktop, cât și pe mobil?

Consultați subsolul: site-ul are informații privind drepturile de autor, o politică de confidențialitate și alte cerințe legale?

Site-ul are un favicon de marcă (mica pictogramă din fila browser)?

Ce tipuri de funcționalități suplimentare sunt încorporate? (înscrieri prin e-mail, comerț electronic, bloguri, programe de membru etc.)

Unii designeri vor împărtăși doar capturi de ecran ale lucrărilor lor anterioare, în timp ce alții vor face link către site-uri live. Un detaliu important de remarcat despre site-urile live este că acestea sunt adesea influențate de proprietarii site-urilor, care au preluat actualizarea acestora și, în acest sens, ar fi putut aduce unele modificări lucrărilor originale ale designerului.

2. Cunoașterea industriei

Are designerul web vreun alt material pe care îl puteți examina pentru a cunoaște competențele sau cunoștințele din industrie?

Scriu un blog sau au un canal YouTube care să le evidențieze expertiza? Au fost prezentate ca invitate pe un podcast de renume sau publicate într-o publicație de renume?

Pe lângă abilitățile de proiectare, este important să știți că proiectantul dvs. este la curent cu alte aspecte ale designului web – cele mai bune practici SEO, integrări de marketing prin e-mail etc.

3. Cost

Costul este cu siguranță important de luat în considerare în proiectarea web, deoarece este în orice tip de achiziție – în calitate de proprietar de companie, trebuie să fiți conștienți de ceea ce este în buget și ce nu.

Acestea fiind spuse, site-ul dvs. web este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese (dacă nu chiar cea mai importantă) a afacerii dvs. – este vitrina dvs., acolo unde vă găsesc mai întâi mulți clienți potențiali sau clienți, apoi aflați mai multe despre dvs., apoi sperăm să cumpărați de la dvs. – deci este extrem de important să investiți într-un site web de calitate care să vă atragă publicul țintă, să spună istoria mărcii dvs. și să vă transforme vizitatorii în clienți plătitori.

Probabil că investiția pe care o veți face în site-ul dvs. web va fi una dintre cele mai mari rentabilități din afacerea dvs.

Deci, bineînțeles, ține cont în cele din urmă de finanțele personale și de afaceri (care sunt adesea combinate pentru noii proprietari de afaceri), dar conștientizează și importanța designului web de calitate și găsește un număr cu care te simți confortabil să lucrezi pentru a atinge cel mai bun site pe care îl poți.

Sigur, este posibil să achiziționați un site web nou de 500 USD … dar probabil veți vedea o diferență semnificativă în ceea ce privește calitatea dintre acel site și un site de 5.000 USD.

Și o notă secundară: Chiar și site-urile care arată oarecum comparabile la prima vedere pot fi semnificativ diferite în toate detaliile mici de back-end care fac un site mai mult sau mai puțin de succes – SEO, favicon, design receptiv pentru mobil, viteza de încărcare a paginii etc.

4. Scopul muncii

În plus față de luarea în considerare a costului și calității muncii, este important să ne uităm la întregul domeniu de lucru inclus cu diferiți designeri.

Ce include designerul în taxa lor cotată?

Unii designeri includ designul de logo și favicon în proiectele lor, unde alții vă vor cere să angajați un designer grafic pentru asta. Unii designeri vor oferi un tutorial personalizat pentru partajarea ecranului sau a ecranului pentru a vă orienta prin back-end-ul site-ului dvs. și actualizările pe care va trebui să le faceți pentru a merge mai departe, în timp ce alții vor trece pur și simplu peste site-ul dvs. finalizat.

De asemenea, este plăcut să știți cu ce abilități suplimentare ar putea ajuta un designer de web, fie în proiectarea inițială, fie pe parcurs. Vă ajută la configurarea marketingului prin e-mail și la proiectarea șabloanelor? Au experiență în configurarea comerțului electronic sau a programelor de abonament online?

Includeți toate aceste elemente în ecuație pe măsură ce considerați costul.

5. Cronologie

Mai ales dacă proiectul dvs. are o dată de lansare specifică pe care trebuie să o îndepliniți, este important să cunoașteți și să luați în considerare cronologia unui proiectant – atât pentru crearea unei schițe, cât și pentru orice revizuire.

Unii designeri web pot întoarce un proiect în doar câteva săptămâni, în timp ce alții vor avea timp de livrare mai lung. Designerii populari pot avea chiar liste de așteptare pentru noi proiecte personalizate.

Deși în marea schemă de lucruri, cronologia nu este la fel de importantă ca și ceilalți factori menționați (cel mai probabil este mai bine să așteptați câteva săptămâni mai mult pentru un site web de mai bună calitate), acesta este doar un element de reținut dacă aveți un termen limită specific.

6. Personalitate

Este o idee bună să comunicați cu un potențial web designer (fie prin telefon, fie prin e-mail) înainte de a-l angaja pentru a stabili dacă stilurile dvs. de comunicare se potrivesc. Este esențial să înțelegeți și să vă simțiți confortabil cu ei și invers.

În plus față de toți factorii tangibili de luat în considerare, există și câteva intangibile cărora le recomandăm întotdeauna să acordăm atenție: Îți place persoana? Vă par drept autentic, onest și de încredere? Vă simțiți confortabil vorbind cu ei și împărtășind ideile și preocupările dvs.? Te fac să te simți auzit și înțeles (dar nu într-un mod șmecher)?

Aceste „abilități ușoare” sunt, de asemenea, detalii importante de luat în seamă și de luat în considerare pe măsură ce alegeți pe cineva care să vă ajute să vă dați viața viziunii site-ului web.

Va gândiți sa începeți un proiect online? Informații-va cat mai bine de la început pentru a va asigura ca știți ce calități căutați pentru demarare si dezvoltarea proiectului dvs.

Este o idee bună să contactați, să corespondați și chiar să intervievați mai mulți designeri în căutarea dvs. pentru a avea o idee despre modul în care funcționează, cum comunică și orice idei sau recomandări pe care le au pentru proiectul dvs. Cu toate acestea, rețineți că majoritatea designerilor nu vă vor putea oferi idei de proiectare specifice sau machete pentru proiectul dvs. înainte de a începe oficial lucrul la proiect împreună (deoarece le cereți să facă lucrări de proiectare neplătite).

Cu cat va informați mai mult cu atât veți face o alegere mai documentata si potrivită bugetului si obiectivelor Dvs. Urmăriți articolele noastre pentru a va informa si a sta la curent cu ultimele noutăți in industria web.

Tags

CREARE SITE WEB, TENDINTE WEB, E-COMMERCE

Share this post:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

ARTICOLUL URMĂTOR

Ce este un site web?

Elena Midna
Elena Midna@ i-we-web
Read More
Dacă te vei întreba vreodată de ce ți-ai răbdat locul de muncă sau cum nu ți-ai urmărit niciodată pasiunea, pornirea unei afaceri pe internet și online poate fi cel mai bun lucru pe care ți-l poți putea face astăzi.
GEEKS

Trimiteți-ne aici câteva idei despre articolul pe care doriți sa-l publicați.

Top Articole

Ce este un site web?

Tendinte design web

PROMOVAT

Deschizi un magazin online?

Cum alegi un dezvoltator web?