I-WE-WEB

Ghid despre cum sa faci un site

Aflați 3 pași simpli pentru a vă crea propriul site web pe internet.

Dacă v-ați gândit să vă construiți propriul site web, dar nu știți de unde sau cum să începeți, atunci acest ghid este aici pentru dvs.! Am ajutat mii de oameni ca tine să devină online și să prospere cu afacerile lor, site-urile personale sau magazinele de comerț electronic

Tot mai mulți oameni doresc să aibă propria lor prezență online. Există multe soluții. Unele sunt mai flexibile decât altele, iar altele sunt mai complexe. Pentru a începe, să aruncăm o privire la cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit în trecut de la începători ambițioși ca dvs.:

PROMOVAT

Deschizi un magazin online?

Ghid despre cum sa faci un site

Să trecem în revistă cele mai populare moduri de a începe un site web cu 3 pași simpli pentru a vă crea propriul site web pe internet.

1. Alegeți platforma site-ului dvs. web

Pentru a crea un site web, trebuie mai întâi să decideți cu ce platformă veți construi site-ul web.

Ce vreau să spun prin „platformă”?

Ei bine, în 2005, când am început cu dezvoltarea web, majoritatea site-urilor au fost create folosind HTML (cod), CSS și PHP. Fiecare dintre acestea a avut mult timp să învețe și a fost dificil de stăpânit.

De aceea, majoritatea oamenilor consideră că înființarea unui site web de la zero este dificilă sau necesită o mulțime de abilități de codare și design – dar acest lucru nu mai este adevărat.

În 2021, sistemele de gestionare a conținutului (CMS) precum WordPress au făcut ca crearea unui site web să fie accesibilă tuturor.

Mai simplu spus, un CMS (sau o platformă de construire a site-urilor web) este o platformă ușor de utilizat pentru crearea de site-uri web și gestionarea propriului dvs. conținut online, în loc să creați un site web de la zero folosind HTML, PHP și alte limbaje de codare.

Platformele populare de construire a site-urilor în 2021 sunt WordPress, WIX, Squarespace, Joomla sau Drupal. aproape jumătate din site-urile de pe Internet rulează pe platforma site-ului WordPress. Dar ce le face o opțiune mai bună decât altele?

De ce să folosiți WordPress și nu constructorii de site-uri web?

 1. Este GRATUIT (fără abonamente recurente, open-source)

Spre deosebire de constructorii de site-uri web sau de software-ul de proiectare web, WordPress nu costă niciun ban pentru descărcare, instalare sau utilizare. Este construit de dezvoltatori web și există o comunitate mare de dezvoltatori care au proiectat teme și șabloane gratuite frumoase, ceea ce face mai ușor mersul rapid.

 1. Este foarte personalizabil și ușor de utilizat

Dacă știi să folosești Google Docs, știi deja cum să adaugi propriul tău conținut. WordPress poate fi extins cu ușurință cu programe de completare gratuite pentru a gestiona aproape orice site vă puteți imagina – de la site-urile de afaceri mici până la site-urile de comerț electronic. Cu „pluginurile” WordPress veți putea adăuga formulare de contact, formulare de abonament, galerii de imagini, magazine și așa mai departe pentru site-ul dvs. web. Și totul este destul de simplu.

 1. Site-ul dvs. va fi „receptiv”. Adică va funcționa și pe smartphone-uri și tablete

Site-ul web pe care îl construiți va fi instantaneu receptiv, arătând excelent pe fiecare dispozitiv mobil, smartphone și tabletă. Nu este nevoie să angajezi un dezvoltator web pentru asta.

 1. Ajutor disponibil de la comunitate

Cu atât de mulți oameni care folosesc platforma (webmasteri, proprietari de întreprinderi mici, bloggeri), este ușor să găsiți ajutor rapid atunci când aveți nevoie de el. Puteți obține ajutor de aici gratuit sau puteți angaja mii de dezvoltatori WordPress de aici.

Există alternative bune pentru WordPress?

Wix este un constructor de site-uri web ușor de utilizat, cu o interfață simplă de glisare și plasare, dar are un cost mai mare, nu este potrivit pentru site-uri mai mari și este imposibil să vă migrați site-ul web dacă ar apărea nevoia.

Squarespace este un constructor de site-uri web foarte frumos din punct de vedere estetic, care facilitează crearea de site-uri web frumoase, dar are un cost lunar mai mare și nu are o funcție de migrare a site-ului dvs. web.

Drupal este o platformă puternică, care este populară pentru programatorii cu experiență și dezvoltatorii web, dar are o curbă de învățare ridicată, ceea ce îl face să nu fie cea mai bună opțiune pentru începători.

Joomla este aproape ca WordPress și este un instrument bun pentru crearea de site-uri web, dar necesită cel puțin o înțelegere de bază despre cum să scrieți cod pentru a face lucrurile să funcționeze așa cum doriți.

2. Găsiți un nume de domeniu și un serviciu de găzduire site web

Pentru a obține un nou site web online, aveți nevoie de două lucruri:

 • Un nume de domeniu (o adresă web ca numele dvs. de nume.com)
 • Găzduire de site-uri web (un serviciu care vă conectează site-ul la internet)

 

Platforma WordPress în sine este gratuită, dar găzduirea și numele de domeniu nu sunt. Cu toate acestea, costul combinat este încă mai mic decât o cafea, cu aproximativ 3 – 5 USD pe lună.

Pentru a arăta profesionist, trebuie să aveți propriul dvs. nume de domeniu, în loc să aveți un domeniu gratuit care aparține altcuiva (de exemplu, afacerea dvs..my-free-website.com.)

Și, având un serviciu de găzduire de calitate vă va ajuta, de asemenea, să vă asigurați că site-ul dvs. web nu va merge în jos și că acesta se va încărca rapid (foarte important pentru toți cei care vă vizitează paginile.)

De unde obțin un nume de domeniu și o găzduire?

Am folosit în principal www.Bluehost.com ca găzduire web și registrator de domenii pentru mine și pentru proiectele mele de dezvoltare web.

Găzduirea site-ului lor web costă mai puțin decât un bilet de film (2,75 USD / lună) și oferă un nume de domeniu GRATUIT (un avantaj extraordinar).

Desigur, puteți încerca alți furnizori de găzduire web și chiar puteți încerca să vă găzduiți singur site-ul, dar este un proces foarte complicat și de multe ori nu ar putea să vă servească vizitatorii site-ului. Așadar, economisiți-vă niște bani și obțineți o gazdă web adecvată.

Cu propriul dvs. nume de domeniu, puteți obține, de asemenea, un cont de e-mail profesionist, cum ar fi, yourname@YourWebsite.com – acesta este mult mai profesionist decât o adresă Yahoo sau Gmail obișnuită, mai ales dacă aveți nevoie de mai multe conturi de e-mail.

Aveți deja un nume de domeniu și o găzduire? Continuați și treceți la pasul 3, unde vă voi explica cum vă puteți configura site-ul web.

Ce fel de nume de domeniu ar trebui să aleg?

Când vă alegeți numele de domeniu, trebuie să țineți cont de câteva reguli:

Dacă configurați un site web de afaceri, numele domeniului dvs. ar trebui să se potrivească cu numele companiei dvs. De exemplu: YourCompanyName.com

Dacă intenționați să creați un site personal pentru dvs., atunci YourName.com poate fi o opțiune excelentă.

Pentru acest site (WebsiteSetup), am ales WebsiteSetup.org

Numele de domeniu se termină de obicei cu .com, .org sau .net, dar în ultima perioadă au apărut un număr mare de extensii de domeniu (ultima parte a adresei web, cum ar fi .com sau .org), de la .blog la .parte.

Cel mai bun sfat al meu? Evitați extensiile neobișnuite și mergeți cu .com, .net sau .org, cu excepția cazului în care vă descriu cu exactitate site-ul web – și chiar și atunci, de obicei este mai bine să mergeți cu o extensie mai obișnuită.

Aveți sfaturi suplimentare pentru alegerea numelui meu de domeniu?

Există câteva lucruri care vă pot ajuta să vă alegeți numele de domeniu:

 • Este brandabil? De exemplu, dacă creați un site despre poezie, atunci best-poetry-website.net nu este o alegere bună: poetryacademy.com sau poetryfall.com este mult mai bun.
 • Este memorabil? Numele de domeniu scurte, clare și clare sunt mult mai ușor de reținut. Dacă numele dvs. de domeniu este prea neclar, prea lung sau scris într-un mod ciudat, vizitatorii îl pot uita.
 • Este captivant? Doriți un nume de domeniu care să scape de la limbă, să descrie ceea ce faceți dvs. (sau afacerea dvs.) și să rămâneți în cap. Apariția unui nume interesant poate fi un pic dificil, deoarece există peste 200 de milioane de nume de domenii active în lume chiar acum – dar nu renunțați.

 

Există o regulă care se aplică întotdeauna la numele de domenii: dacă vă place, mergeți după ea.

3. Configurați un site web și începeți să proiectați

Dacă aveți întrebări / sugestii pentru acest ghid, nu ezitați să mă contactați. Amintiți-vă: sunt aici pentru a vă ajuta!

 1. Instalați site-ul WordPress

Există două modalități posibile de a instala WordPress, una mult mai ușoară decât cealaltă.

PENTRU A CREA UN SITE WEB CU WORDPRESS, FOLOSIȚI UN INSTALARE CU UN CLIC:

Aproape toate companiile de găzduire web bine stabilite și fiabile au integrat în acest moment instalarea cu un singur clic pentru WordPress.

Dacă ați ales să vă înscrieți la Bluehost sau la orice altă companie de găzduire similară, ar trebui să găsiți „instalarea cu un singur clic” fie în procesul de creare a contului, fie în panoul de control al contului.

De exemplu, aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a instala WordPress pe Bluehost (procesul este foarte similar sau chiar același pe toate cele mai populare companii de găzduire web):

 • Accesați Bluehost.com
 • Alegeți planul de găzduire (cel mai ieftin plan este bine)
 • Dacă aveți deja un domeniu, tastați-l acolo
 • Completați informațiile și alegeți lungimea de găzduire (puteți elimina „Extra”).
 • Parcurgeți procesul de plată și creați-vă contul
 • Conectați-vă la Bluehost utilizați „instalarea WordPress cu un singur clic” pentru a instala WordPress

 

 1. Alegeți o temă pentru site-ul dvs. (gratuit sau premium)

Pentru următorul pas, vom face scufundări în temele WordPress și cum să le folosim și să le personalizăm.

Temele WordPress sunt șabloane de proiectare care fac schimbarea aspectului site-ului dvs. mult mai rapid și mai ușor.

Din fericire, WordPress are o mulțime de teme pentru a alege. Numai directorul oficial al temelor WordPress conține peste 8.000, care sunt complet gratuite de utilizat.

Puteți accesa teme direct din WordPress fără a fi nevoie să navigați la un site extern.

Pentru aceasta, pur și simplu accesați Aspect> Teme și faceți clic pe semnul + mare care scrie Adăugare temă nouă.

Apoi utilizați bara de căutare pentru a găsi o temă care se potrivește site-ului dvs.

Puteți face clic pe orice temă din listă pentru a vizualiza o demonstrație a acesteia și a citi mai multe despre caracteristicile sale pe ecranul Detalii și previzualizare.

După ce găsiți o temă care vă place, instalați-o făcând clic pe butonul Instalare din ecranul Detalii și previzualizare.

Odată ce procesul de instalare este finalizat, faceți clic pe butonul Activare care apare unde a fost butonul Instalare.

Dacă ceea ce este disponibil în directorul tematic oficial nu corespunde nevoilor dvs., consultați piețele tematice premium, cum ar fi:

 • ThemeForest
 • Piața creativă
 • Piața MOJO
 • Teme elegante
 • Temificați
 • StudioPress

 

 1. Adăugați conținut (pagini și postări)

Înainte de a ajunge la personalizarea site-ului, trebuie să aveți conținut pe site-ul dvs.

La urma urmei, este greu să vă personalizați site-ul atunci când nu există nimic pe acesta care să arate modificările. Ceea ce aveți nevoie în ceea ce privește conținutul va varia în funcție de subiectul site-ului dvs. și de obiectivele dvs.

Cu toate acestea, există câteva pagini cheie pe care aproape fiecare site le are:

 • Pagina principala
 • Despre pagina
 • Pagina de contact

 

Atunci când decideți ce pagini să adăugați, luați în considerare ce informații ar fi cele mai utile vizitatorilor dvs. De asemenea, va trebui să vă gândiți la conținutul vizual, cum ar fi fotografiile.

Pentru a ușura lucrurile, unele teme WordPress vin cu șabloane de pagini pentru anumite tipuri de pagini. Altele vin, de asemenea, cu mai multe opțiuni de aspect pentru fiecare pagină.

Pentru a profita de acestea, accesați Aspect> Personalizare.

În acest exemplu, folosim cea mai recentă temă implicită WordPress, Twenty Twenty-One pentru a crea un site. În mod implicit, folosește o pagină statică ca pagină de pornire pe care o puteți configura în Setări pagină de pornire. Utilizați meniul drop-down pentru a selecta pagina pe care doriți să o serviți ca pagină de pornire a site-ului dvs. web.

Alternativ, dacă doriți ca pagina dvs. de pornire să conțină cele mai recente postări de pe blog, bifați alegeți opțiunea Ultimele dvs. postări.

Confirmați alegerile făcând clic pe Publicați în colțul din stânga sus.

După aceea, puteți trece la crearea de pagini noi pentru site-ul dvs. Pentru aceasta, în tabloul de bord principal, accesați Pagini> Adăugați un nou.

Tema Twenty Twenty-One se bazează pe editorul Gutenberg, așa că aici pot adăuga titluri de pagină și conținut.

În această pagină, puteți adăuga funcții precum imagini și formatare.

Repetați acest proces pentru a adăuga pagini suplimentare pe site-ul dvs.

 1. Asigurați-vă că site-ul dvs. web este bine organizat

Gândiți-vă la site-ul dvs. ca la o bibliotecă.

Structura site-ului dvs. web va deveni din ce în ce mai importantă cu cât adăugați mai mult conținut pe site-ul dvs. web.

Atunci când învățați cum să creați un site web, trebuie să obțineți expert în organizarea site-ului dvs. într-un mod care să aibă sens pentru vizitatorii dvs. și să le fie ușor de ocolit.

O parte crucială aici este meniul de navigare. După ce ați creat câteva pagini, este timpul să le puneți la dispoziția vizitatorilor de pe site. Puteți face acest lucru în Aspect> Meniuri.

Primul pas aici este să dați noului meniu un nume, apoi să faceți clic pe Creați un meniu.

După aceea, puteți alege ce conținut să adăugați la acesta în stânga. De exemplu, bifați casetele de lângă paginile pe care doriți să le apară în meniu, apoi faceți clic pe Adăugare la meniu.

Puteți să glisați și să fixați elementele de meniu în comanda dorită și chiar să le transformați în subelemente mutându-le sub altele, cum ar fi mai jos. După ce sunteți mulțumit, alegeți poziția meniului în care doriți să apară acest meniu (în acest caz Meniul principal).

Faceți din nou clic pe Salvare meniu și accesați front-end-ul site-ului dvs. pentru a vedea noul meniu în acțiune.

În cele din urmă, doriți să reflectați o structură care are sens pentru site-ul dvs. și care îi ajută pe vizitatori să ajungă acolo unde trebuie să meargă.

 1. Opțiuni de personalizare suplimentare

Pentru opțiuni de personalizare suplimentare, reveniți la Aspect> Personalizare. Când vă uitați în jur, veți vedea că oferă mult mai multe opțiuni pentru a face modificări site-ului dvs. Puteți modifica alte părți ale site-ului dvs., cum ar fi:

 • Titlu și slogan
 • Culori
 • Tipografie
 • Imagine de fundal
 • Meniuri
 • Widgeturi

 

De asemenea, puteți face ajustări la pagina dvs. de pornire, la pagina blogului și puteți adăuga cod personalizat. Opțiunile care apar vor varia în funcție de tema pe care ați instalat-o.

Dincolo de personalizarea temelor, există multe pluginuri disponibile pentru WordPress, atât gratuite, cât și premium. Numai în directorul oficial al pluginurilor WordPress, puteți găsi aproape 60.000 de pluginuri care pot adăuga tot felul de funcții și funcționalități noi pe site-ul dvs. În plus, sunt mult mai multe disponibile de pe piețele terțe.

Pentru a instala pluginuri noi, navigați la Pluginuri> Adăugați un nou.

Vi se va prezenta o listă cu unele dintre cele mai populare pluginuri disponibile în prezent. Utilizați câmpul de căutare pentru a găsi orice altceva căutați.

Pentru a obține pluginuri pe site-ul dvs., apăsați butonul Instalează acum. Așteptați până când a fost descărcat și apoi faceți clic pe Activare. Puteți găsi toate pluginurile de pe site-ul dvs., plus posibilitatea de a le activa, dezactiva și șterge sub Plugins din meniul principal WordPress.

În ceea ce privește ce pluginuri ar trebui să instalați, unele opțiuni demne de luat în considerare includ:

Yoast SEO – Un plugin de top pentru optimizarea motorului de căutare care adaugă solicitări de optimizare pe pagină la fiecare pagină și postare plus opțiunea de a personaliza etichetele de rețea socială Open Graph.

Jetpack – Include o gamă largă de caracteristici pentru îmbunătățirea vitezei site-ului web, optimizare, integrare social media, marketing digital, formulare de contact și căutare pe site.

Smush – Acest plugin comprimă imaginile care sunt încărcate pe WordPress, ceea ce economisește spațiu de stocare și accelerează timpul de încărcare a paginii.

WooCommerce – Acesta este cel mai popular plugin pentru magazinul de comerț electronic pentru WordPress și facilitează configurarea unui magazin online. Mai multe despre el mai jos.

MonsterInsights – Acest plugin adaugă Google Analytics la tabloul dvs. de bord WordPress.

Dacă doriți și mai mult control asupra aspectului site-ului dvs. web, puteți instala un plugin pentru generatorul de pagini. Aceste plugin-uri adaugă funcționalitate drag-and-drop pe site-ul dvs., ceea ce înseamnă că puteți crea vizual desene web întregi – nu doar pagini și postări individuale. Câteva alegeri populare includ:

Elementor – Acest constructor de site-uri all-in-one oferă editare vizuală de site-uri web, timpi de încărcare rapidă și o gamă largă de șabloane din care să alegeți.

Divi – Dezvoltat de teme elegante, Divi oferă un alt mod simplu de a personaliza site-urile web.

Beaver Builder – Un plugin ușor de utilizat pentru generarea paginilor, care accelerează considerabil proiectarea site-ului web.

 1. Adăugați un blog (opțional)

Nu orice site web are nevoie de un blog. Cu toate acestea, crearea unuia poate fi o idee bună pentru a publica în mod regulat conținut proaspăt, pentru a vă afișa expertiza și pentru a oferi o valoare suplimentară vizitatorilor dvs.

Pentru a adăuga un blog în WordPress, trebuie mai întâi să selectați o pagină de blog. Mai sus, am menționat deja că vă puteți configura pagina de pornire pentru a afișa automat cele mai recente postări. Cu toate acestea, dacă doriți în schimb o pagină dedicată blogului și păstrați pagina de pornire statică, trebuie mai întâi să o creați.

Acest lucru este la fel de simplu ca și configurarea unei pagini goale (Pagini> Adăugare nouă), denumirea Blog (sau orice vrei, dar Blog are sens, deoarece va crea automat adresa yoursite.com/blog pentru pagina blogului tău) și publicarea acesteia . Apoi, alegeți-o ca Pagină de postări, fie în Aspect> Personalizare> Setări pagină de pornire, fie în Setări> Citire.

Când sunt salvate, toate postările de pe blog vor apărea automat pe pagina aleasă. Nu uitați să îl adăugați la meniul de navigare!

Pentru a adăuga postări de blog pe site-ul dvs., accesați Postări> Adăugați noi.

Acest lucru vă va duce la același editor de conținut pe care l-ați folosit anterior pentru paginile dvs. Adăugați un titlu și conținut la postarea de pe blog. Includeți imagini și formatare, anteturi, liste și orice altceva de care are nevoie. În bara laterală din dreapta găsiți și opțiuni pentru a aplica categorii și etichete, pentru a defini un extras și pentru a configura o imagine prezentată.

După ce ați făcut modificări, dați clic pe Publicați. Prima dvs. postare este finalizată, bine făcut!

 1. Adăugarea unui magazin online (opțional)

Nu orice site web are nevoie de un magazin de comerț electronic. Dar dacă doriți să știți cum să creați un site web și să includeți un magazin online, continuați să citiți.

Cel mai popular plugin în acest scop este WooCommerce.

O puteți configura rapid, oferă multe opțiuni de plată și o gamă largă de teme optimizate pentru a crea un magazin online. În plus, are o varietate de extensii disponibile pentru cumpărare pentru a vă personaliza site-ul de comerț electronic și a-l adapta la mai multe scopuri.

Pentru a afla cum să adăugați un magazin online pe site-ul dvs. web, urmați acest ghid.

 1. Configurați SSL

Un strat de prize securizate (SSL) de pe site-ul dvs. web înseamnă că datele trimise vizitatorilor site-ului dvs. web sunt păstrate în siguranță. SSL este un factor important de clasare a căutării și este esențial să asigurați o experiență pozitivă a utilizatorului, acordând prioritate confidențialității și securității utilizatorului.

Pentru a verifica dacă SSL este activ pe noul dvs. site web cu Bluehost, efectuați următoarele:

 • Conectați-vă la Bluehost.
 • Accesați Site-urile mele.
 • Faceți clic pe Gestionați site-ul.
 • Găsiți fila Securitate pe ecranul următor.
 • În secțiunea care indică Certificat de securitate, verificați certificatul SSL gratuit sau Certificatul SSL: Să criptăm starea. Comutatorul ar trebui să fie comutat pe Activat.
 • Verificați dacă SSL este configurat accesând din nou site-ul dvs. O pictogramă de blocare ar trebui să apară lângă numele domeniului în bara de adrese a browserului dvs. web.
 1. Lansați site-ul dvs. WordPress

Odată ce site-ul dvs. este gata, este timpul să îl lansați oficial. Asigurați-vă că ați verificat din nou setările și ați corectat din nou postările și paginile. Dacă totul arată bine, faceți clic pe linkul din partea de sus a tabloului de bord pe care scrie „În curând activ”.

După aceea, derulați în jos și apăsați butonul pe care scrie „Lansați-vă site-ul”.

Acum vă puteți verifica site-ul live.

Felicitări! Sunteți acum mândru proprietar al unui nou site web.

Învățarea modului de realizare a unui site web nu este un lucru mic, chiar și cu un ghid detaliat pentru a vă ajuta pe parcurs.

În același timp, poate fi foarte satisfăcător atunci când dobândești o nouă abilitate și începi să-ți vezi munca grea plătită.

Dar nu te opri aici. Folosiți noile cunoștințe pentru a afla mai multe și pentru a implementa funcționalități și caracteristici mai complexe. În acest fel, nu veți învăța doar cum să creați un site web, ci exact site-ul dorit.

Tags

CREARE SITE WEB, TENDINTE WEB, E-COMMERCE

Share this post:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

ARTICOLUL URMĂTOR

Ce este un site web?

Elena Midna
Elena Midna@ i-we-web
Read More
Dacă te vei întreba vreodată de ce ți-ai răbdat locul de muncă sau cum nu ți-ai urmărit niciodată pasiunea, pornirea unei afaceri pe internet și online poate fi cel mai bun lucru pe care ți-l poți putea face astăzi.
GEEKS

Trimiteți-ne aici câteva idei despre articolul pe care doriți sa-l publicați.

Top Articole

Ce este un site web?

Tendinte design web

PROMOVAT

Deschizi un magazin online?

Ghid despre cum sa faci un site