I-WE-WEB

Tendințe Design Web

8 tendințe de design web care vor fi la moda în 2021

Tendințele de design web din 2021 par să împărtășească o temă comună: în loc să aspire la fantezie hi-tech, designerii de web caută noi culmi ale realismului. Acestea îmbină digitalul și obișnuitul ca niciodată și reflectă cât de mult a devenit o parte a site-urilor din viața de zi cu zi. În acest fel, următoarele 9 tendințe de design web pentru 2021 inspiră literalmente viață în lumea digitală.

Tendințele de design web ale fiecărui an promit să ne orienteze către viitorul ciudat al viselor noastre, având în vedere că acestea se bazează pe tehnologie. Dar predicțiile din 2021 pe care le-am primit de la comunitatea noastră de designeri de web din întreaga lume sugerează contrariul.

PROMOVAT

Deschizi un magazin online?

Tendinte design web

Sunteți gata pentru cele mai mari tendințe de design web 2021?

1. Neumorfism

Neumorfismul a câștigat o tracțiune incredibilă în ultimul an și, în 2021, promite să ne introducă în era paradoxală a realismului minimalist. Stilul este un succesor al skeuomofismului – o abordare de design care încorporează redări de materiale familiare, învechite în design-urile actuale și și-a avut apogeul pe pictogramele aplicațiilor de pretutindeni la începutul anilor 2010. Această tendință a fost în mare parte înlocuită de designul plat, care a simplificat icoanele și culorile într-un mod mai puțin realist, dar mai uniform și mai ușor de identificat.

Neumorfismul reprezintă o fuziune a ambelor tendințe, cu modele care imită fizicitatea prin umbre selective, în timp ce sunt suprapuse cu culori semi-plate. Cel mai frecvent, efectul seamănă cu relieful sau debossing-ul digital. Permite designerilor să recupereze experiența tactilă care a fost pierdută în epoca designului plat, iar aceasta, la rândul său, sporește conexiunea utilizatorului cu designul cu care interacționează. Așteptați-vă să vedeți acest realism stilizat pe butoane, bare de căutare și casete de text, în toate modele digitale din 2021.

2. Compoziții de artă abstractă

Formele abstracte, în special cele formate din primitive geometrice, cum ar fi pătratele și cercurile, pot apărea ca simple, minimaliste și restrictive. Cu toate acestea, în 2021, designerii de web îi încorporează în compoziții complexe, întinse, care emană libertate.

În majoritatea cazurilor, aceste aranjamente de artă abstractă iau locul fotografiilor de stoc și a ilustrațiilor de figuri. Deși pot include imagini ale oamenilor, ele încă evocă emoții fără ele. Compozițiile lor explozive, Pollock-esque, se simt energice, iar numeroasele lor culori vibrante sunt infecțioase de calde. Rezultatul este pagini web care se simt expresive și vii, chiar și în absența fețelor umane familiare.

3. Culori confortabile

Având în vedere natura din ce în ce mai digitală a pieței locurilor de muncă în aceste zile, majoritatea oamenilor își petrec majoritatea timpului pe computere. Din această cauză, nu este neobișnuit ca utilizatorii să experimenteze oboseala ochilor după ce se uită la ecrane pentru perioade lungi de timp. Designerii de web au luat în considerare acest lucru cu schemele de culori care se concentrează pe a fi mai ușor pentru ochi.

Acest lucru explică într-o oarecare măsură popularitatea tendinței modului întunecat de anul trecut, care a contracarat albul copleșitor care domină mediile bazate pe ecran.

În 2021, designerii web se vor gândi în afara celor două extreme ale întunericului și luminii. Găsesc puncte de mijloc în palete de culori moi, precum verdeață sănătoasă, albastru pastel, maro cald sau roz deschis. Acestea nu numai că fac culorile site-ului web mai puțin discordante decât negru pur sau alb pur, ci induc în mod natural calm și relaxare.

Această tendință în ansamblu este un semn plin de speranță că proiectanții web din viitor ar putea fi mai preocupați de accesibilitate și confort decât de inovația dramatică.

4. Proiectare web pentru cauze

Odată cu pandemia COVID-19 și diversele ordine de adăpost în loc care au urmat, internetul a devenit un refugiu. Nu numai că conferințele virtuale au devenit norma pentru întrunirile sociale și divertisment, multe mărci de cărămidă și-au apelat la site-uri web pentru a-și menține afacerile pe linia de plutire. Și designerii de web au fost la înălțimea sarcinii, creând modele semnificative și de impact.

În 2021, vom vedea că designerii web continuă să-și aprecieze rolul de a ajuta lumea în vremuri tulburi.

Ceea ce înseamnă acest lucru este că mărcile își concentrează design-urile web în jurul virtuților lor, cum ar fi eforturile de sustenabilitate sau implicarea comunității. Înseamnă mărci care intră la bord cu fotografii stoc care reflectă clienți reali și diversi. Înseamnă o creștere a spațiilor digitale care aduc conștientizarea cauzelor sociale prin mijloace interactive, cum ar fi vizualizări și simulări. Și înseamnă o creștere a resurselor și metodelor de design web DIY, făcând producția site-ului web accesibilă tuturor.

Proiectarea web a fost îndelung concentrată pe oferirea unor experiențe excelente pentru utilizatori. Și în 2021, cea mai bună experiență a utilizatorului va proveni din valori comune și cauze comune.

5. Transformări derulate

Când utilizatorii derulează, fac mai mult decât navighează pe pagină: interacționează. Acțiunile fizice pe care le efectuează în viața reală – aruncând degetele peste mouse – provoacă un răspuns pe ecran. Interacțiunea este o formă de participare și, atunci când utilizatorii sunt implicați în lucruri care se întâmplă, este mai probabil să fie interesați și implicați.

Derularea este una dintre cele mai subtile forme de interacțiune și, ca atare, designerii de web din 2021 sporesc feedback-ul vizual pe care îl primesc utilizatorii atunci când derulează. Acest lucru poate varia de la modificări ale schemei de culori la tranziții animate complexe până la schimbări cu ridicata în aspect. Una peste alta, designerii de internet își iau timpul făcând ca fiecare derulare să pară o pagină nouă – uneori chiar și un site nou.

6. Interpretări digitale ale produselor fizice

Produsele sunt adesea în centrul site-urilor web, iar paginile web din 2021 își au inima pe mâneci. Mai exact, produsele inspiră elemente de design literal prin interpretări digitale creative ale mediilor fizice.

Acest lucru ar putea apărea sub formă de culoare pătată pe o pagină, cum ar fi oja sau imagini care sunt decupate în dreptunghiuri rotunjite, cum ar fi telefoanele inteligente. Nu numai că această abordare creează o sinergie vizuală între produs și site-ul său, ci face paginile web să se simtă mai organice și mai neașteptate.

Având în vedere că site-urile web devin o parte din ce în ce mai frecventă a vieții de zi cu zi, această tendință de a amesteca lumea reală și digitalul se simte ca și cum a fost creată pentru momentul nostru.

7. Chestionare captivante

Procesul de integrare – fereastra de timp în care un utilizator vizitează o pagină de destinație – este probabil cel mai critic moment al călătoriei unui utilizator. Ei stau pe marginea unui cuțit între intrigă și apatie, iar calitatea experienței sale aici îi va face să se răstoarne ferm într-o parte.

În loc să ceară utilizatorului să citească descrierile produselor și să ia decizii pe cont propriu, tot mai multe mărci folosesc chestionare pentru a promova o experiență interactivă. Aceste teste adresează întrebări cu alegere multiplă, care se concentrează pe aprecierile și pe neplăcerile vizitatorilor, pentru a le oferi produse subtil.

Din punct de vedere al designului, aceasta înseamnă pagini de destinație care seamănă mai mult cu o serie de cărți cu tranziții animate între ele decât paginile web standard. Acest lucru le face, de asemenea, mult mai interactive decât câmpurile de sondaj incluse în mod obișnuit în antetele paginilor de destinație.

Având în vedere cât de eficient aceste teste de cunoaștere îl fac pe potențialul cumpărător să se simtă deja ca parte a serviciului înainte chiar de a se înscrie, ne așteptăm ca chestionarele de integrare să devină o caracteristică standard a designului web în 2021.

8. Culori tridimensionale

Schemele de culori din designul web sunt în tendințe spre gradiente de ceva vreme, iar tendința din acest an se simte ca următoarea evoluție, tranzițiile culorilor devenind mai realiste ca niciodată. Luând reperul de la sistemul de operare Big Sur al Apple, ne așteptăm la culori saturate și tridimensionale, aproape ca fructele pe care le puteți smulge chiar din ecran.

Această tendință este realizată printr-o umbrire fină, care conferă o senzație rotunjită icoanelor plate de altădată. În timp ce anticipăm că va apărea cel mai frecvent pe pictogramele aplicațiilor, designerii web abandonează, de asemenea, tranzițiile înguste ale gradientelor pentru culorile de fundal amestecate, care sunt mai imperfecte și mai naturale. Două culori, una lângă alta, pot să se îmbrace brusc sau pot păstra umbrele și adâncimea obiectelor pictate. Una peste alta, această tendință sugerează că culorile de design web din 2021 aspiră la tărâmuri superioare ale realismului.

In concluzie, cele mai importante tendințe de design web din 2021 seamănă mai puțin cu designul dintr-un film SF și mai mult cu designul real pe care l-am întâlni în viața de zi cu zi. Va arăta cât de mult sunt frecvente site-urile web ca parte a vieții noastre, iar designerii din 2021 le aduc pe pământ. Cum vă imaginați viitorul tendințelor de design web? Nu sunteți siguri? Aflați mai multe in articolele următoare.

Tags

CREARE SITE WEB, TENDINTE WEB, E-COMMERCE

Share this post:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

ARTICOLUL URMĂTOR

Ce este un site web?

Elena Midna
Elena Midna@ i-we-web
Read More
Dacă te vei întreba vreodată de ce ți-ai răbdat locul de muncă sau cum nu ți-ai urmărit niciodată pasiunea, pornirea unei afaceri pe internet și online poate fi cel mai bun lucru pe care ți-l poți putea face astăzi.
GEEKS

Trimiteți-ne aici câteva idei despre articolul pe care doriți sa-l publicați.

Top Articole

Ce este un site web?

Tendinte design web

PROMOVAT

Deschizi un magazin online?

Tendințe Design Web